PRIPREME ZA MEĐUNARODNO PRIZNATE ISPITE

Lingoteka je u suradnji s timom stručnjaka s bogatim iskustvom u području pripreme za standardizirane ispite i savjetovanja za školovanje u inozemstvu, Arte et marte, osmislila program koji našim polaznicima omogućuje vrhunsku pripremu za ispite kao što su TOEFL I IELTS.

TOEFL i IELTS

Kao i svaki roditelj, svome djetetu želite pružiti najbolje prilike i osigurati uspješnu budućnost. Temelj te budućnosti počiva na izvrsnom obrazovanju, ali često je potreban i poticaj roditelja, kao i doza odvažnosti. Mlada osoba višestruko će profitirati od iskustva studija u inozemstvu, ali da bi taj san bio ostvaren potrebno je ispuniti određene preduvjete.

Preduvijet koji mora biti zadovoljen (želi li Vaše dijete pratiti program na engleskom jeziku) jest polaganje jednog od strukturiranih jezičnih ispita, a ispiti TOEFL i IELTS, za koje nudimo pripremne tečajeve, priznati su u više od 9000 institucija diljem 130 svjetskih zemalja.

Rezultati ispita važeći su dvije godine od datuma polaganja, a u tom vremenskom razdoblju Vaše će dijete moći konkurirati pri upisima na dodiplomske i diplomske studije, prijaviti se za studentske razmjene (poput ERASMUS i ERASMUS+ programa), stručne prakse ili ljetne škole u inozemstvu, vize ili radne dozvole. Ukratko, ovi ispiti otvaraju vrata svijeta i pružaju najbolju odskočnu dasku za sjajnu budućnost.

O ISPITIMA TOEFL TOEFL

(Test of English as a Foreign Language) međunarodno je priznati standardizirani test engleskog jezika koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika osoba kojima engleski jezik nije materinji jezik. Često je potreban je za upis na studij u inozemstvu, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i na europskim institucijama visokog obrazovanja. Postoje dvije inačice testa, Paper-Based i Internet based test. U Hrvatskoj se polaže Internet-Based Test. Testiraju se vještine čitanja, slušanja, govora i pisanja. Rezultati TOEFL iBT testiranja vrijede dvije godine od datuma testiranja.

IELTS ELTS

(International English Language Testing System) je jedan od vodećih testova u svijetu koji se koriste za evaluaciju znanja engleskog jezika. IELTS je standardizirani test, kreira ga Sveučilište Cambridge te pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. IELTS testira sve razine znanja engleskog jezika čime možete koristiti stečeno znanje za potrebe rada u inozemstvu ili studiranja. Rezultate IELTS testa traže sveučilišta, poslodavci, imigracijske službe te strukovna tijela diljem svijeta. Položeni IELTS test uvjet za imigraciju u Australiju, Novi Zeland i Kanadu.

Postoje dvije vrste IELTS testa:
IELTS Academic – koristi se u svrhe studiranja i priključivanja profesionalnim organizacijama,
IELTS General – koristi se u svrhe zapošljavanja i boravka u inozemstvu (za potrebe izdavanja vize).

Tečajevi u Lingoteci odvijaju se dinamikom 1 x 2 sata od 60 sati sa cijenom od 2.100,00 kn ili 1 x 3 od 45 sati sa cijenom od 1.500,00 kn. Tečajevi traju 4 mjeseca. Težište rada je na konverzaciji, a radi se na temama i vokabularu koji ćete vrlo brzo moći iskoristiti ako se nađete u zemlji čiji jezik učite. Strani jezik počinjete govoriti već od prvog susreta, a svoj napredak možete osjetiti već nakon prvog dolaska. Nastava obuhvaća i kulturološke teme vezane uz zemlju jezika koji učite te vas i na taj način priprema da se uklopite u običaje koji su specifični za to područje.

Ono što je bitno naglasiti, je da su naše grupe izuzetno male, do 10 osoba, što uvelike pospješuje kvalitetu vašeg napretka i samog rada. Svi naši profesori dostupni su putem e-maila, za bilo kakva pitanja vezana uz satove koje ste eventualno propustili, te za eventualne nejasnoće vezane uz gradivo koje se učilo na satu.

Više informacija na: http://www.arteetmarte.hr/ielts/